Unterhaltung

“Dat Judith Godrèche en andere vrouwen”: Jacques Doillon komt uit de stilte na beschuldigingen van verkrachting

Beschuldigingen waarop hij bereid was te reageren… Donderdag 8 februari 2024 sprak Judith Godrèche op France Inter uitvoerig over haar vroegere relatie met Benoît Jacquot. Iets later tijdens dit interview, de actrice beweerde het slachtoffer te zijn geweest van aanranding door Jacques Doillon, toen ze nog maar 15 jaar oud was. “Wat er gebeurde in het huis van Jane (Birkin), in het kantoor van Doillon, niemand heeft het gezien en ik heb er met niemand over gesproken”verklaarde ze, voordat ze eraan toevoegde: „Maar toen, op de set, was het verbijsterend. Plotseling besluit hij dat er een liefdesscène is, een seksscène tussen hem en mij. Ik trek mijn trui uit, ik heb geen shirt aan, hij betast me, zoent met me. Er is Jane die achter de combo zit en het is een uiterst pijnlijke situatie voor haar, waardoor ik me ongemakkelijk voel.“.

Vrijdag 9 februari 2024 verbrak Jacques Doillon in een verklaring aan AFP zijn stilzwijgen. “Dat Judith Godrèche en andere vrouwen via haar een systeem, een tijdperk, een samenleving aan de kaak willen stellen, is moedig, prijzenswaardig en noodzakelijk. Maar de rechtvaardigheid van de zaak staat geen willekeurige aanklachten, valse beschuldigingen en leugens toe, schatte hij. Wat betreft de vervanging van de acteur die aanvankelijk gepland was voor de verfilming van The 15-year-old girl, verzekerde hij dat hij dat had gedaan „beëindigde zijn engagement aan het einde van de eerste filmweek vanwege onvoldoende goed geschreven teksten en problemen met het ritme die niet overeenkwamen met dat van de tieners“.

Jacques Doillon: “Ik heb nooit de feiten gepleegd waarvan ik beschuldigd wordt”

Terwijl een onderzoek werd geopend, voegde de directeur eraan toe: „Ik kijk met aandacht naar deze omwenteling, om niet te zeggen deze revolutie, geïnitieerd en gedragen door vrouwen wier meningsuiting nu al enkele jaren vrij is. (…) Ik heb echter nooit de daden begaan waarvan ik beschuldigd wordt. En Ik zal, aangezien het nu in beslag is genomen, alle feitelijke elementen waarover ik beschikt om mijn onschuld aan te tonen, voor het gerecht brengen.

Adelheid

Hallo, ich bin Adelhard. Ich schreibe Nachrichtenartikel und es liegt mir am Herzen, wichtige Geschichten zum Leben zu erwecken. Ich schreibe jetzt schon seit einiger Zeit und genieße die Herausforderung, die richtigen Worte zu finden, um eine Geschichte auf fesselnde Weise zu erzählen. Politik und aktuelle Ereignisse sind zwei meiner Lieblingsthemen, und ich arbeite hart daran, den Lesern genaue Informationen zu liefern, die es ihnen ermöglichen, fundierte Entscheidungen zu treffen. Wenn ich nicht schreiben muss, genieße ich es, neue Orte zu erkunden und neue Leute kennenzulernen.
Schaltfläche "Zurück zum Anfang"